Ђајић: Уплаћен новац здравственим радницима

Срна
Ђајић: Уплаћен новац здравственим радницима

БАЊАЛУКА - Здравственим установама у Бањалуци данас у послијеподневним часовима уплаћено је 2.700.000 КМ, након вишемјесечне борбе да се испоштује одлука Скупштине града Бањалука и одлука Уставног суда, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

"Средства су уплаћана на рачуне Универзитетског клиничког центра Републике Српске, Дома здравља Бањалука, Института за јавно здравство Републике Српске и Завода 'Др Мирослав Зотовић' како смо и тражили у нашем амандману који је усвојен још прије осам мјесеци", рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић.

У саопштењу се наводи да ће по 500 КМ сада да добије 5.400 здравствених радника као израз захвалности и награду за њихов напор и пружање стручне медицинске помоћи грађанима Републике Српске током највеће свјетске здравствене кризе.

"Драшко Станивуковић је одбијао, блокирао и на све начине покушавао да опструише само зато што је то био приједлог Градског одбора СНСД-а.
Наша борба у интересу грађана била је дуготрајна, али одлучна, а што је најбитније, није била узалудна", рекао је Ђајић.

Из Градског одбора СНСД-а Бањалука кажу да су овом побједом вратили "дигнитет Скупштини града Бањалука, одборницима и грађанима".

"Драшко Станивуковић је овим добио поруку да се закона мора придржавати, а скупштинска већина која заступа вољу и интересе грађана Бањалуке поштовати," наглашено је у саопштењу.

Из Градског одбора СНСД-а додају да ће њихови одборици неће вратити у Скупштину града Бањалука све док се породиљама не исплати пуна једнократна накнада у износу од 500 КМ, како је предложио Клуб одборника СНСД-а, а одлуку одобрила и донијела Скупштина града.

"Наша борба се наставља до нове побједе", поручују из Градског одбора СНСД-а Бањалука. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана