Ђајић: Одговорно тврдим да је кисеоник исправан

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Генерални директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске Владо Ђајић каже да је кисеоник који користи та здравствена установа исправан и да ће анализа, коју обавља сертификована лабораторија из Србије, то показати.

- Одговорно тврдим - кисеоник је исправан, њиме су лијечене хиљаде пацијената. Кисеоник провјеравамо и имамо дозаторе на респираторима. Они не показују никакве грешке - истакао је Ђајић у Народној скупштини Републике Српске.

Он каже да постоје гасне анализе које показују да нема штетних материја, да нема угљен диоксида, већ само колика је сатурација кисеоника.

- Као први човјек УКЦ-а, морам рећи да је наша здравствена установа међу првима у Европи по опремљености, смјештају и оно што је најважније, препознатљиви смо по стручности наших љекара - навео је Ђајић.

Каже да му је жао што градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић то није препознао.

Оптужио је Станивуковића да шири панику и тврди да су радници и пацијенти на УКЦ-у огорчени због тога што, како каже, користи ово питање као своју политичку промоцију.

Тврди да је Станивуковић без да покуша да провјери податке које износи, изашао у јавност с нетачним и лажним информацијама, чиме је изманипулисан.

Нагласио је да су лажне информације да се технички кисеоник довози камионима, и позвао све који желе да погледају снимке надзорних камера или узму узорке када год желе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана