Дипломатска мрежа нема информацију о евентуално страдалим држављанима БиХ у Турској и Грчкој

Срна
Дипломатска мрежа нема информацију о евентуално страдалим држављанима БиХ у Турској и Грчкој

САРАЈЕВО - Дипломатско конзуларна представништва (ДКП) БиХ у Турској и Грчкој тренутно не располажу никаквим информацијама о евентуално страдалим држављанима БиХ у данашњем земљотресу, изјавио је Срни начелник канцеларије за односе с јавношћу Министарства иностраних послова Небојша Регоје.

 “До сада није било никаквих захтјева за помоћ. Наше дипломате су у контакту са представницима званичних органа Грчке и Турске како би дошли до ажурираних података. Уколико у неком наредном периоду наши ДКП-и добију неке информације, јавност ће благовремено бити обавијештена о томе”, рекао је Регоје.

Снажан земљотрес од седам степени Рихтерове скале регистрован је данас у Егејском мору а осјетио се у Грчкој и Турској, саопштиле су локалне и међународне опсерваторије.

Број погинулих у земљотресу у Турској порастао је данас на 12, саопштено је из Агенције за катастрофе и ванредне ситуације /АФАД/.

Према подацима АФАД-а, број повријеђених, је повећан на 419. Наставља се операција потраге у 17 урушених или оштећених зграда.

Двоје тинејџера пронађени су мртви на грчком острву Самос.

Амерички геолошки институт саопштио је да је потрес снаге седам степени регистрован 14 километара од града Карловаси на Самосу.

Турска сеизмолошка служба измјерила је 6,6 степени, а грчка 6,7 степени.

Епицентар је био 17 километара од обале провинције Измир, на дубини од 16 километара, наводи турска служба. Амерички геолошки институт саопштио је да се потрес догодио на дубини од 10 километара и да је епицентар био 35 километара од турске обале.

Становници грчког острва Самос, на којем живи око 45.000 људи, позвани су да се не приближавају обали, саопштено је из грчке организације за антисеизмичко планирање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана