Дезинфиковани објекти заједничких институција у Источном Сарајеву

Srna
Дезинфиковани објекти заједничких институција у Источном Сарајеву

САРАЈЕВО - Санитетска јединица Оружаних снага БиХ дезинфиковала је објекте заједничких институција у Источном Сарајеву у борби против ширења вируса корона, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Дезинфиковане су просторије и објекти Агенције за надзор над тржиштем БиХ и Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, те су тиме поново стављени на употребу службеницима ових агенција.

Припадници Санитетске јединице дјеловали су на основу захтјева Службе за заједничке послове институција БиХ, с циљем помоћи агенцијама за државну службу БиХ у одбрани од ширења ковида 19.

"Ангажовањем припадника Оружаних снага БиХ на помоћи агенцијама, исказујемо чврсту опредијељеност да у сваком тренутку са свим расположивим ресурсима пружимо неопходну помоћ широм БиХ", истичу из Министарства одбране.

Прије поласка на задатак, обављен је превентивни љекарски преглед на вирус корона свих припадника ове санитетске јединице, наводи се у саопштењу.

Кориштена средстава током ове дезинфекције су се показала ефикасним у одбрани од ширења вируса, што је видљиво на подручју Маглаја, Читлука, Мостара, Јабланице и Коњица гдје су припадници Оружаних снага вршили дезинфекцију простора, објеката и јавних површина у мају, истичу из Министарства одбране.

"Овим су Оружане снаге БиХ још једном показале да посједују капацитет, способност и високо обучен персонал за извршење најзахтјевнијих задатака што би у овом случају била превенција против вируса корона", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана