Детаљи трагедије у Бугојну: Погинули док су покушавали да појачају расвјету

Jасмина Салопек
Foto: Дневни аваз

БУГОЈНО - Никица Радић и Перо Брзица погинули су , а Ј. Ш. (59) и З. Д. (50) повријеђени су када је дошло до струјног удара док су покушавали да обезбиједе додатну расвјету за фестивал у Бугојну.

Брзица је био припадник Полицијске станице Доњи Вакуф. Како преносе федерални медији,  страдали су жељели да обезбиједе додатну расвјету са оближњег електро стуба, али је, преко алуминијских мердевина које су наслонили на стуб, дошло је до преноса струје и струјног удара, тако да су двојица погинула, док су двојица задобили тјелесне повреде.

Трагедија се десила током традиционалне манифестације "Удурлијада".

Повријеђенима је пружена помоћ у Болници Травник, а након прегледа враћени су у Болницу Бугојно.

Из Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона потврдили су да су у суботу око 18 часова двије особе погинуле, док су двије задобиле тјелесне повреде.

- Полицијској станици Бугојно пријављено је да су у Удурлијама двије особе страдале, док су двије задобиле тјелесне повреде током покушаја помјерања лампе на стубу јавне расвјете. Увиђај на терену обављају припадници ПС Бугојно - саопштено је из полиције.

Додају да су на терен изашли полицајци који су у сарадњи са надлежним кантоналним тужилаштвом приступили предузимању мјера из своје надлежности.

Полиција је завршила увиђај, а у сарадњи с надлежним кантоналним тужилаштвом биће предузете мјере из надлежности полиције. Свој налаз даће и вјештак електро струке који је такође био на терену.

Мјесто трагедије посјетио је и начелник Бугојна Хасан Ајкунић који је изразио жалост због овог трагичног догађаја.

- Сви смо потресени смрћу двојице Бугојанаца и ово је губитак за цијели град. Породицама страдалих изражавам најдубље саучешће у своје, али и у име суграђана, а повријеђенима желим што бржи опоравак, да се ово никад више не догоди.  Дан сахране страдалих биће и дан жалости у Бугојну - рекао је начелник Ајкунић за федералне медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана