Детаљи акције "Сирано": Приведено двоје инспектора који су тражили 30.000 КМ мита, ухапшени када су узели новац (FOTO)

Н.Т.
У оперативној акцији кодног назива "Сирано" слободе је лишено више инспектора за привредни криминалитет у Полицијској управи Бањалука
Foto: Глас Српске | У оперативној акцији кодног назива "Сирано" слободе је лишено више инспектора за привредни криминалитет у Полицијској управи Бањалука

БАЊАЛУКА – У оперативној акцији "Сирано" слободе су лишена два полицијска службеника Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука осумњичена за примање мита код којих је пронађена већа количина новца, а "Глас Српске" сазнаје, незванично, да су у питању Ненад Грујић и његова колегиница Јелена Флоријан.

"Глас Српске" сазнаје да су приведени праћени и да су од једне особе "наручили" да им да 30.000 марака да му нешто среде.

- Ухапшени су када су узели 20.000 марака – казао је извор "Гласа".

Полиција је данас претресла и угоститељски објекат "Моја кафана" у бањалучком насељу Обилићево који повезују са Грујићем. Он наводно формално није власник кафане, али, према тврдњама мјештана, угоститељски објекат заправо јесте његов.   

"Глас" сазнаје да је полиција у близини кружног тока код насеља Лауш претресла бијели "голф 7" у чијем се гепеку налазио новац који су инспектори бројали.

Полиција је саопштила да полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са Полицијском управом Бањалука и Управом за обезбјеђење личности и објеката спроводе оперативну акцију „Сирано" у оквиру које су слободе лишили два полицијска службеника Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука.

-У истрази која се спроводи под надзором Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва слободе су лишени Н.Г. и Ј.Ф. из Бањалуке због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења – наведено је у саопштењу.

Додато је да је приликом лишења слободе код лица је пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које лица користе пронађена је такође одређена количина новца.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, а истрага у овом предмету се наставља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана