Демобилисани борци након сједнице у Мостару: Опет смо преварени

klix.ba
Демобилисани борци након сједнице у Мостару: Опет смо преварени

Предсједник Удружења "Заборављени бранитељи" Даринко Бото изјавио је након данашње сједнице Комисије за усаглашавање различито усвојених текстова закона у домовима Парламента ФБиХ, одржане у Мостару, да су демобилисани борци опет преварени.

"Преварени смо по налогу партије и њихових властодржаца. Опет се уплела политика и ко зна када ће наше питање бити ријешено. Јасенко Туфекчић је њихов играч, он је њихова продужена рука. Он је дежурни кривац за оно што се данас догодило, а иза њега сва клика и сва партија", рекао је Бото.


Навео је како је Туфекчић погазио све што је изјавио прошлог понедјељка.

"Сад се извлачи да није било ово, да није било оно... Ово су само политичке игре. Ми морамо повући радикалан потез. Ово се друкчије неће ријешити", истакао је Бото.

Подсјетио је да су демобилисани борци тражили три основне ставке.

"Тражили смо израду и јавну објаву регистра са именима и презименима, с одвојеним борбеним и неборбеним сектором, тражили смо борачки додатак, који се исто раздваја на борбени и неборбени сектор, и тражили смо скидање финансирања с државног и нижих нивоа силних удружења", казао је Бото.

Драго Грбавац из Удружења "Заборављени бранитељи" упитао се како Јасенко Туфекчић може да не поштује одлуку Дома народа.

"Како може да не поштује одлуку да сједници не присуствују и представници демобилисаних бораца? Зашто не пусте медије да присуствује сједници ако им је то законски на оваквим сједницама омогућено?", питао је Грбавац.

Демобилисани борци окупљени пред зградом Владе ФБиХ у Мостару су се, како јавља наш репортер, разишли поручивши претходно да неће одустати, већ да ће и даље инсистирати на својим захтјевима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана