Дебевец: Одазваћу се позиву комисије уколико ми обавезе дозволе

Срна
Дебевец: Одазваћу се позиву комисије уколико ми обавезе дозволе

САРАЈЕВО - Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец изјавио је Срни да “генерално нема никакав проблем” одазвати се позиву Привремене истражне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ и да ће то учинити, ако му то дозволе обавезе.

“Генерално немам проблем да се одазовем позиву ове комисије јер то, свидјело се некоме или не, представља законску обавезу за све правосудне раднике у БиХ. Још нисам сигуран због нагомиланих обавеза хоће ли то бити 26. овог мјесеца или неког другог датума”, рекао је Дебевец.

Према најавама из парламента БиХ, Привремена истражна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ заказана је за 26. август и на њој би, према дневном реду, требало да буде саслушан Дебевец.

На сједници Привремене истражне комисије за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ, одржаној 6. јула, позвани су главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић и предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец.

Саслушање Дебевца биће занимљиво нарочито у контексту афере “Респиратори” и жалби Тужилаштва БиХ на рјешење Суда БиХ којим су укинуте мјере забране осумњиченима у тој афери Фадилу Новалићу, Фикрету Хоџићу и Фахрудину Солаку, пишу неки сарајевски портали.

Још није познато да ли ће се позиву одазвати и главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана