Давидовићева напустила СПС: Нисмо више дио истог политичког тима

ГС
Давидовићева напустила СПС: Нисмо више дио истог политичког тима

БАЊАЛУКА - С обзиром на то да је руководство Социјалистичке партија Српске (СПС) изнијело ставове који нису у складу са мојим политичким ставовима и опредјељењима, имам потребу да кажем да више нисмо дио истог политичког тима, изјавила је министар породице омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић одговарајући на захтјев СПС-а да поднесе оставку на мјесту министра, јер та странка није дио владајуће гарнитуре.

У саопштењу Давидовићева наводи да су у СПС-у „њени пријатељи, добри и вриједни људи, с којима је провела вријеме вјерујући у њихове заједничке циљеве“, али да се „у овом моменту њихови путеви разилазе јер се руководство СПС-а опредијелило за један пут на којем она себе не види“.

-Када бих се одлучила на то да кренем тим путем значило би да обезвређујем све што сам до сада радила а то не могу учинити јер као одговорна особа стојим иза сваког свог поступка - наводи се у саопштењу.

Додала је да је радни вијек, који траје већ 13 година, започела у Влади Републике Српске, прво као волонтер, потом као службеник а онда и начелник у Министарству правде РС.

-Преузела сам функцију министра вјерујући у програм Владе Републике Српске и трудила се од преузимања мандата да радим најбоље што могу и у најбољем интересу грађана Републике Српске, поготово оног дијела популације из ресорне надлежности министарства на чијем сам челу. Вјерујући и даље у оно што радим и у програм Владе Републике Српске, желим да завршим свој мандат и реализујем и завршим пројекте које сам започела јер искрено вјерујем у успјешну реализацију нашег плана и програма - наведено је у саопштењу Владе РС, које потписује Давидовићева.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана