Дарко Младић: Добродошла свака помоћ демобилисаним борцима

Срна
Дарко Младић: Добродошла свака помоћ демобилисаним борцима

БАЊАЛУКА - Дарко Младић, син ратног команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића, поздравио је намјере Владе Српске да и у смислу исплате мјесечног борачког додатка помогне незапосленим демобилисаним борцима ВРС.

“Добро је да се борцима и борачким категоријама, инвалидима и породицама погинулих бораца помогне у том смислу. То су људи који су стварали Српску и сматрам да је све што учини било која институција Српске на том плану гест да им се барем дјелимично одуже за оно што су дали у борби за Републику”, рекао је Младић Срни.

Он је рекао да ће свом оцу пренијети поменуте намјере Владе да се унаприједи положај борачких категорија у Српској, међу којима и дјеце поинулих бораца.

Младић је нагласио да ће оцу рећи и о намјерама Владе да правно и финансијски помогне људима који су оптужени или осуђени пред судовима БиХ и ван ње када је ријеч о дешавањима у протеклом рату.

“Свака помоћ у том смјеру је добродошла с обзиром да знамо да се наши оптужени суочавају са системом који није баш оптимално праведан. То подржавам у смислу утврђивања стварних чињеница. Дакле, људи који су оптужени нису криви док се то не пресуди правоснажно. И друге двије стране су помагале својим оптуженима, иако их је много мање него наших”, рекао је Младић.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана