Данас у већини предјела облачно

Срна
Данас у већини предјела облачно

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити сунчано вријеме уз малу облачност, а јаче наоблачење очекује се према вечери, када мјестимично може бити слабе кише, а у планинама снијега.

Током дана очекује се јаче наоблачење са запада и југозапада, које ће на западу условити кишу.

Увече и у ноћи на недјељу снијег ће падати на западу, југозападу и дијелом у планинама, док ће на истоку и сјевероистоку бити суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће појачан вјетар јужног смјера, посебно у планинама, на сјеверу умјерен, источног смјера, док ће послије подне и увече на западу и сјеверозападу имати сјеверозападни смјер.

Највиша дневна температура ваздуха од четири до девет, на југу до 12, у мјестима са маглом и планинама од један степен Целзијусов.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је већи дио БиХ под маглом и ниским наоблачењем, а ведро је на југозападу, у Херцеговини и на планинама.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац минус 16, Гацко минус осам, Шипово минус седам, Билећа и Сарајево минус шест, Рудо, Хан Пијесак и Мркоњић Град минус пет, Сребреница и Фоча минус четири, Вишеград и Рибник минус три, Бијељина, Тузла и Добој минус два, Приједор, Бањалука и Зворник минус један, Нови Град, Чемерно, Бихаћ и Мостар нула, а у Требињу један степен Целзијусов.

Висина снијега јутрос је на Хан Пијеску износила 27 центиметара, на Сокоцу 10, а у Вишеграду, Рудом и Сребреници три центиметра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана