Данас састанак Додика, Човића и Изетбеговића

Срна
Данас састанак Додика, Човића и Изетбеговића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У Источном Сарајеву данас ће бити одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића на којем би требало да буде ријечи о именовањима и о буџету институција БиХ за ову годину.

Састанак ће бити одржан у 13.00 часова у Административном центру Републике Српске у Источном Сарајеву.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће на данашњем састанку са Човићем и Изетбеговићем разговарати о именовањима, те да је СНСД заинтересован за два мјеста - Регулаторну агенцију за комуникације БиХ и Агенцију за истраге и заштиту БиХ.

"Тамо има већ око пет, шест мјеста која попуњавају Бошњаци и Хрвати и која, исто тако, треба да буду стављена пред Савјет министара и то питање буде завршено", рекао је Додик јуче новинарима у Бањалуци.

Он очекује да буду договорена раније утврђена именовања, односно да не буде више блокада у вези са тим.

"Евентуално, ако се стране договоре да нешто мијењају или ураде на појединачним мјестима да то отворе и покушају ријешити у будућности", рекао је Додик.

И Изетбеговић је рекао је да се нада да ће на данашњем састанку са Додиком и Човићем бити договорене квоте о свим именовањима, уз напомену да је то требало одавно урадити.

"Ми морамо одредити квоте, морамо знати шта припада Бошњацима, шта Србима, а шта Хрватима. Не можемо то избјегавати. По мени, то је требало одавно урадити, а не измишљати проблеме", рекао је јуче Изетбеговић.

Он је нагласио да свакоме треба препустити да именује кадар из своје квоте, као и да не би требало "ломити копља", већ радити према Уставу и онако како закони налажу.

Изетбеговић је рекао да ће са лидерима СНСД-а и ХДЗ-а разговарати и о буџету институција БиХ за ову годину, те да га збуњују Човићеве изјаве да буџет треба ићи у редовну парламентарну процедуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана