Данас пролазна киша, биће и сунчаних периода

Срна
Данас пролазна киша, биће и сунчаних периода

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са слабом пролазном кишом, а биће и сунчаних периода.

Разведравање и престанак падавина очекују се послије подне и предвече, од сјевера ка југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха од 10 до 15, на сјеверу и југу до 17, на планинама од осам степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

На Бјелашници су јутрос у 7.00 часова измјерена само два степена, а пет на Сокоцу и Хан Пијеску.

Температура у осталим мјестима: Сарајево, Широки Бријег, Чемерно и Иван Седло шест, Источно Сарајево и Гацко седам, Бугојно, Јајце, Борје и Мркоњић Град осам, Тузла, Фоча, Груде и Шипово девет, Билећа, Мостар, Вишеград, Мраковица, Рибник и Рудо 10, Прњавор, Градачац и Добој 11, Бањалука, Бијељина, Приједор, Неум, Сански Мост, Србац и Требиње 12, а Нови Град и Бихаћ 13 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је на подручју Приједора, чак 49 литара по метру квадратном, затим на Мраковици 35, у Српцу 25, а у Новом Граду 22.

У Билећи је пало 18 литара по метру квадратном, у Бањалуци 16, у Рибнику 15, у Добоју, Шипову и Требињу по 12, у Мркоњић Граду, на Чемерну и у Гацку 10, у Бијељини шест, у Фочи, Калиновику и Рудом четири, на Хан Пијеску и на Сокоцу три, те два литра у Вишеграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана