Дамјановићева: СПС ће и даље инсистирати на изједначавању статуса полицајаца у КПЗ са службеницима МУП-а

Срна
Дамјановићева: СПС ће и даље инсистирати на изједначавању статуса полицајаца у КПЗ са службеницима МУП-а

БАЊАЛУКА - Народни посланик Социјалистичке партије Српске, Тамара Дамјановић, током данашње расправе о приједлогу Закона о измјенама и допунама закона о извршењу кривичних и прекршајних санкција, изнијела је став СПС-а, која се залаже за изједначавање статуса полицајаца у казнено - поправним установама са припадницима МУП-а.

"Социјалистичка партија Српске је раније, док је закон био у форми нацрта, предлагала изједначавање статуса полицајаца у казнено - поправним установама са припадницима МУП-а и судске полиције, што је оправдано јер наведени припадници полиције проводе радни вијек у отежаним условима", изјавила је Дамјановићева.

"Иако приједлози наше партије нису уважени, и даље ћемо инсистирати да се  права овлашћених службених лица која раде у КПУ у Републици Српској изједначе са правима службених лица запослених у МУП-у Српске. Запослени у сродним дјелатностима треба да имају иста права, стога сам увјерена да ће овај објективно добар приједлог СПС-а бити прихваћен у наредном периоду", закључила је Дамјановићева, посланик СПС-а.

Министар правде, Милош Букејловић, током завршне ријечи изразио је своје слагање и похвалио приједлоге СПС-а, за које је рекао да ће бити детаљно размотрени у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана