Цвитановић: Комисија за надзор ОБА тражиће извјештаје у вези са исказницом ОБА

Срна
Цвитановић: Комисија за надзор ОБА тражиће извјештаје у вези са исказницом ОБА

САРАЈЕВО - Предсједавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) Илија Цвитановић рекао је да ће данас ускладити термин са директором ОБА Алмиром Џувом за одржавање сједнице јер треба да буде присутан будући да ће се расправљати о томе како се исказница Агенције нашла код посланика СДА у Представничком дому федералног Парламента Салка Зилџића.

-На сједници ћемо затражити извјештаје у вези са исказницом ОБА која се у неком врло чудном облику појавила да на то добијемо коментар - рекао је Цвитановић Срни.

Цвитановић сматра да је боља адреса за те ствари Тужолаштво БиХ него Заједничка комисија за надзор над радом ОБА док се не утврде све чињенице.

- Сједница Комисије ће данас бити заказана и биће одржана у веома кратком року - најавио је Цвитановић.
Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом када је код њега пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.
Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.

У Тужилаштву БиХ су рекли да је у раду је предмет који се односи на лица са америчке црне листе, а односи се и на наводе о злоупотреби капацитета ОБА БиХ, у оквиру којег ће бити затражене и информације о наводима који су се појавили о золупотреби службених легитимација Агенције.
-Информације ће бити затражене од надлежних институција, какао би се у оквиру предмета извршиле провјере - прецизирано је из Тужилаштва БиХ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана