Цвијановићева и Токајев разговарали о унапређењу сарадње

Срна
Цвијановићева и Токајев разговарали о унапређењу сарадње

АСТАНА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Астани са предсједником Казахстана Касимом Жомартом Токајевим о актуелним глобалним политичким и економским темама, те могућностима унапређења трговинске и привредне сарадње.

Цвијановићева је, на састанку који је одржан у предсједничкој палати “Акорда”, указала на потребу јачања политичких односа, интензивирањем званичних посјета и међусобном подршком у мултилатералним форматима, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Токајев је захвалио Цвијановићевој за посјету Казахстану и учешће на Међународном форуму Астана, нагласивши да њена посјета представља додатни импулс даљем развоју односа БиХ и Казахстана у свим областима.

Он је упознао Цвијановићеву о могућностима и потенцијалима казахстанске привреде, те моделима развоја које та земља примјењује.

На састанку је констатовано да су билатерални односи БиХ и Казахстана добри и пријатељски, без отворених питања, те да постоје велики потенцијали за њихово унапређење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана