Цвијановићев: Очекујем реалан приступ Турске према БиХ

Срна
Цвијановићев: Очекујем реалан приступ Турске према БиХ

АНКАРА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је након данашње инаугурације турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана у Анкари да очекује да ће Турска имати реалан приступ према БиХ и да ће као велика земља моћи да утиче на стабилност гдје то буде потребно.

Цвијановићева је рекла да је радује Ердоганов став политичарима у БиХ да треба да гледају да сами постигну договор, а не да чекају на рјешења споља.

"Рекао је - немојте рачунати на то. Већ у том моменту, знала сам да је то саговорник са којим могу да наставим политичку причу", додала је Цвијановићева.

Она је нагласила да је Турска велика земља и да је сигурна да ће настојати да допринесе укупној конфигурацији данас, већ неког новог свијета који се појављује на сцени и да ће моћи да утиче на стабилност тамо гдје буде потребно.

Цвијановићева је навела да је Турска неколико пута изразила велику захвалност Републици Српској након несреће која је задесила Турску, а којој је у помоћ послата цивилна заштита.

"Све су то ствари које нас на неки начин повезују и показују наше добре односе", рекла је Цвијановићева новинарима у Анкари.

Цвијановићева је данас са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком присуствовала инаугурацији турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана у Анкари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана