Цвијановић: Власт Српске подржава казну за починиоце злочина на Петровачкој цести

Срна
Цвијановић: Власт Српске подржава казну за починиоце злочина на Петровачкој цести

БАЊАЛУКА- Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је власт Републике Српске подржавала и подржава Србију да тражи правду и казну за починиоце страшног злочина на Петровачкој цести и да то сви знају осим Мирка Шаровића.

На питање Срне да прокоментарише тврдњу предсједника СДС-а Мирка Шаровића да предсједник Српске и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нису осудили изјаву предсједника Хрватске Зорана Милановића да му је „прича о страдању српске дјеце постала неподношљиво гадљива“, Цвијановићева је рекла да је неспорно да је Милановићева изјава за сваку осуду и да вјерује да ће правда стићи сваког починиоца.

-Али, не може се човјек отети утиску да се Шаровић овом темом, нажалост, бави кампањски седам дана пред изборе надајући се да ће тако опрати своју поданичку политичку биографију. И кад сљедећи пут опет почне да прича лудости ко у чијем интересу ради, најбоље да погледа масу на скуповима СНСД-а и запита се што су ти људи ту, а не на његовим скуповима. Обавијестите безидејног Шаровића да му са препуних трибина широм Републике Српске показујемо за чије интересе радимо, а то су интереси Републике Српске и нашег народа. И срећни смо што то људи у свим нашим локалним заједницама виде и цијене - истакла је Цвијановићева.

Шаровић је јуче осудио изјаве предсједника Хрватске Зорана Милановића у којима је, како каже, рекао „да му се Срби гаде“.

Шаровић је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву рекао да се у Милановићевим изјавама могло чути минимизирање жртава акције хрватске војске.

Он је рекао да је ту још неколико питања која су суштински супротна политици Републике Српске као што су, како каже, „Пељашки мост, јасеновачка грађа, одсуство реакције на понашање хрватске стране када је ријеч о мосту код Градишке, који нема приступни пут са хрватске стране“.

-Вјероватно је то дио неке стартегије, али нисмо чули из Банског двора или неке друге стране, осуде такве политике хрватске старне. То није наша политика, ми осуђујемо овакву политику званичник представника Републике Српске . рекао је Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана