Цвијановић тражи укидање Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ

Срна
Цвијановић тражи укидање Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је иницијативу за укидање Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ, рекао је савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Саша Аулић.

"Без претходног усаглашавања није могуће да било који члан Предсједништва износи ставове нити информације у име институције Предсједништва, што је покушао Денис Бећировић, узурпирајући надлежност у намјери да на теми одбране прикупи јефтини политички поен" рекао је Аулић .

Према његовим ријечима, то што је саопштење накнадно преименовано у кабинетско, ни даље не значи да право саопштавања након сједнице Предсједништва припада било којем кабинету појединачно, чак и да је Кабинет предсједавајућег.

"С обзиром на скандалозно понашање Кабинета бошњачког члана Предсједништва, српски члан и предсједавајућа је упутила иницијативу за укидање Службе за односе с јавношћу Предсједништва БиХ чији би досадашњи радници, с циљем заштите њихових права, били распоређени на друга радна мјеста у оквиру исте институције" рекао је Аулић.

Он је истакао да је бошњачки члан Предсједништва грубо прекршио досадашњу праксу, по којој се саопштења са сједница Предсједништва и заједничких састанака усклађују три кабинета.

"Уколико ова иницијатива не буде прихваћена, то значи да ће убудуће три кабинета слати три саопштења са истог састанка или сједнице" рекао је Аулић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана