Цвијановић: Стотине милиона КМ уложене у здравство

Срна
Цвијановић: Стотине милиона КМ уложене у здравство

БИЈЕЉИНА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је поносна на све што су током пандемије урадили здравствени радници, али и на све што је Влада Српске урадила интервенишући брзо, будући да су стотине милиона КМ дате за здравствени сектор у условима у којима је цијели свијет размишљао шта даље и да ли ће бити новца за било шта.

Цвијановићева је, након посјете Дому здравља у Бијељини, рекла новинарима да је подршка, осим здравству, ишла и привреди, локалним заједницама, те да је Република на тај начин показала колико може.

-Наравно да сте ви у ово тешко вријеме били најдоминантнији и сви смо гледали у вас и покушавали да вам читамо лица када нешто не можете или не смијете да нам кажете. Са друге стране, институције су показале свој капацитет који треба да покажу озбиљна друштва. Поносна сам на Републику Српску и што сваки пут кад је криза велика или мала покажемо да смо добри и солидарни и можемо више него што смо мислили - рекла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што широм Српске постоје нови болнички објекти, који су у ово вријеме много значили.

-Сад је на реду вакцинација. Сада идемо да мотивишемо људе да се вакцинишу. Трка је у цијелом свијету око вакцина и многи моћнији имају и много више проблема него ми по том питању - рекла је Цвијановићева.

Истакла је да жели да вјерује да ће пред крај ове године све бити другачије и да ће се у нову годину ући са неким бољим бројевима и ситуацијом, али са више вјере.

-Морамо вјеровати у Републику Српску, јер то је једино што нам даје оквир и гаранцију. Ако данас нешто недостаје - биће сутра, ако нисмо набавили данас - набавићемо сутра. Битно је да смо заједно и кад је добро и кад је тешко - нагласила је Цвијановићева.

Захваливши се здравственим радницима за пожртвованост, Цвијановићева је поружила да институције то цијене, као и грађани.
Цвијановићева је изразила задовољство што се сада могу планирати неке нове активности.

-Биће још изазова, нажалост, такав је живот. Али све то можемо савладати - поручила је предсједник Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана