Цвијановић: Српска и Сјеверна Македонија имају огроман економски потенцијал и снажан политички капитал

ГС
Цвијановић: Српска и Сјеверна Македонија имају огроман економски потенцијал и снажан политички капитал

КУМАНОВО - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић након састанка са градоначелником Куманова Максимом Димитриевским рекла је да је задовољство што је званичну посјету Сјеверној Македонији започела у Куманову, пријатељској локалној заједници, која већ има добру дугогодишњу сарадњу са општинама у Српској.

- Та сарадња је засад у области културе, са теденцијом да се прошири на привредну и економску сарадњу, о чему смо разговарали током састанка - нагласила је Цвијановић.

Она је истакла да је радује чињеница да сви народи, па тако и српска заједница у Куманову, сложно живе и уважавају потребе свих етничких заједница.

- То је сјајан примјер суживота. Мислим да се односи између Републике Српске и Сјеверне Македоније, али и других земаља у региону треба продубљивати и проширивати. Имамо огроман економски потенцијал, али и снажан политички капитал и на основу тога требамо градити боље односе, инфраструктуру и повезивати наше грађане у свим областима - навела је предсједница Српске.

Цвијановић се захвалила на гостопримству представницима Куманова и обиљежавању Савиндана, који је, како је рекла, важан датум за српску заједницу која живи у овом граду.

Градоначелник Куманова Максим Димитриевски захвалио се на посјети високе делегације из Републике Српске на челу са предсједницом Жељком Цвијановић.

- За нашу општину ово је важан дан и важна посјета, посебно за српску заједницу. Разговарали смо о многим темама. Важно је рећи да имамо сараднју са многим општинама из Републике Српске и БиХ - рекао је Димитриевски.

Он је рекао да је данас на састанку разговарано о томе како и на који начин унаприједити досадашњу сарадњу, али и да се базира више на економску.

Састанку су присуствовали и амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић и почасни конзул Србије у Куманову Владимир Стајић.

Подсјећамо, предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић борави у дводневној званичној посјети Сјеверној Македонији.

У Скопљу ће се састати са предсједником Сјеверне Македоније, Стевом Пендаровским, а у вечерњим часовима присуствоваће Светосавској академији поводом националног празника Срба у Сјеверној Македонији.

У званичном дијелу програма планирано је њено обраћање званицама.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана