Цвијановић: Самит добра прилика да упознам лидере о приликама у Српској и БиХ

Срна
Цвијановић: Самит добра прилика да упознам лидере о приликама у Српској и БиХ

КИШИЊЕВ - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је Самит Европске политичке заједнице добра прилика да са европским и регионалним лидерима размијени мишљења о актуелној ситуацији и изазовима у Европи и на Балкану, али и да их упозна са тренутним приликама у Републици Српској и БиХ.

Цвијановићева је објавила на "Инстаграму" да на позив предсједника Молдавије Маје Санду и Европског савјета Шарла Мишела учествује данас на Другом самиту Европске политичке заједнице у Кишињеву.

Она је претходно разговарала са премијером Мађарске Виктором Орбаном, као и са предсједницима Србије Александром Вучићем и Грчке Катерином Сакеларопулу, те предсједницима влада Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским и Албаније Едијем Рамом.

У Молдавији је данас почео Други самит Европске политичке заједнице, током којег ће бити ријечи о миру, безбједности и енергетици.

Европска политичка заједница је платформа која је успостављена прошле године, на иницијативу предсједника Француске Емануела Макрона.

Други самит Европске политичке заједнице окупио је лидере 47 држава, 27 чланица ЕУ и још 20 земаља, са цијелог континента, у Мими тврђави у селу Булбоака код Кишињева у Молдавији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана