Цвијановић са Гутерешом: Сарадња институција у БиХ са УН веома добра

Срна
Цвијановић са Гутерешом: Сарадња институција у БиХ са УН веома добра

ЊУЈОРК - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Њујорку са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом и изразила пуну опредијељеност ка очувању мира и стабилности, као и досљедном поштовању норми и принципа унутрашњег и међународног права од стране свих релевантних актера у БиХ.

Цвијановићева је упознала саговорника о актуелним политичким приликама у БиХ, процесу формирања власти, као и додјели кандидатског статуса за чланство у ЕУ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Она је указала на важност интензивирања дијалога домаћих политичких актера са циљем спровођења важних реформских процеса и даљег напретка на европском путу.

На састанку је оцијењено да је сарадња институција у БиХ са УН веома добра, те истакнут значај заједничког дјеловања са циљем превазилажења изазова са којима се суочава савремени свијет.

Цвијановићева је данас у Њујорку учествовала на Конференцији о средњорочном прегледу спровођења циљева акције "Вода за одрживи развој" за период 2018-2028. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана