Цвијановић са градоначелником Јерусалима:Снажне историјске везе темељ за унапређење односа

ГС
Цвијановић са градоначелником Јерусалима:Снажне историјске везе темељ за унапређење односа

ЈЕРУСАЛИМ- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Јерусалима Моше Лијон констатовали су данас у Јерусалиму да су добро разумијевање и снажне историјске везе српског и јеврејског народа темељ за додатно унапређење односа.

Предсједница Српске борави у дводневној посјети Изреалу, а посјету је почела састанком са градоначелником Јерусалима.

На састанку, којем је присуствовао и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, разговарано је о чвршћем повезивању и могућностима јачања сарадње града Јерусалима са Републиком Српском и њеним локалним заједницама, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Цвијановићева је након овог састанка посјетила Меморијални центар Јад Вашем и положила вијенац у спомен свим жртвама Холокауста.

- Заједничко страдање српског и јеврејског народа током Другог свјетског рата обавезује нас да памтимо и учимо, али и да се одлучно супроставимо све груљбим покушајима историјског ревизионизма - навела је Цвијановић на Инстаграму.

Цвијановић је посјетила Меморијални центар у присуству директора за Балкан у Министарству спољних послова Израела Дана Оријана.

У оквиру посјете, Цвијановић ће као говорник учествовати на Међународном форуму иновација у Јерусалиму, а планирани су и састанци са званичницима Израела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана