Цвијановић: Непотребна играрија и манипулација чланова ЦИК-а БиХ

Срна
Цвијановић: Непотребна играрија и манипулација чланова ЦИК-а БиХ

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је понављање избора у Добоју и Сребреници непотребна играрија и манипуллација ЦИК-а БиХ чији су чланови довели до дискредитације изборног процеса.

“ЦИК БиХ изабран је на нелегалан начин, супротно свим процедурама и законима. То ванзаконско дјеловање ЦИК-а нанијело је огромну штету не само тиме што се дјелује ванзаконски, већ и што се улива додатно неповјерење према самом изборном процесу. Људи који су тако изабрани у ЦИК од почетка свог рада не поштују никакве рокове ни када је ријеч о датуму одржавања избора, доставе материјала и слично. Сами су показали да су политички мотивисани и обојени”, констатовала је Цвијановићева.

Она је навела да то потврђује и спознаја да сте доведени у ситуацију да имате неједнаке аршине, јер на један начин третирате људе који су се манипулативно пријавили као грађани Сребренице да би могли да гласају, а након избора су одмах повукли то своје право и вратили се тамо гдје заправо живе, док са друге стране на малом узорку имате одређених неправилности због којих се поништавају изборе.

“Умјесто да су наложили да се неправилности отклоне у одређеном року, они су направили цијелу харангу против људи који су побиједили у Сребреници. За мене је то резултат заједничке кухиње странаца и људи из бошњачке политике који дефинитивно нису спремни за суживот што смо видјели из низа ствари”, нагласила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је цијела прича у вези са ЦИК-ом једна велика манипулација која служи припреми одређених нових радњи у будућности, поручивши да СНСД одбија све што је незаконито и што је усмјерено на дискредитацију изборног процеса.

“Као политичка фигура и партијски човјек морам рећи да је ово вријеме када треба да збијемо редове и мобилишемо наше снаге. Сигурна сам у потенцијал СНСД-а и политику наше партије и када је ријеч о Сребреници и о Добоју, као и у нашу коалицију и снагу са нашим партнерима које имамо на локалном нивоу”, истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана