Цвијановић: На Додика насртали много већи капиталци од Бећировића

Срна
Цвијановић: На Додика насртали много већи капиталци од Бећировића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су посљедњи иступи Дениса Бећировића јадни и биједни и представљају одраз крајње немоћи, токсичне мржње према Републици Српској и неспособности да дијалогом рјешавате проблеме у земљи.ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су посљедњи иступи Дениса Бећировића јадни и биједни и представљају одраз крајње немоћи, токсичне мржње према Републици Српској и неспособности да дијалогом рјешавате проблеме у земљи.

-Бошњачким представницима, попут Бећировића, очигледно није циљ одржива БиХ, колико им је циљ да цијели свијет покушају окренути против Републике Српске, баш као што и Албанци са Космета покушавају да га окрену против Србије - нагласила је Цвијановићева.

На питање Срне да прокоментарише Бећировићеву изјаву да би деблокирање финансијских средстава ЕУ, како је рекао, сепаратистичком предсједнику Републике Српске представљало ужасно лош потез награђивања антидејтонске и антиевропске политике, Цвијановићева је рекла да то није ништа друго него непријатељски чин према њеним грађанима.

-Ако је метод рада бошњачког члана Предсједништва блокада финансијских средстава, онда то може постати метод рада и других. Није мој политички метод да било коме шта блокирамо, али ако баш никако другачије не може, онда ће сву одговорност за узајамну блокаду сносити бошњачки политичари који су први почели - истакла је Цвијановићева.

Наводи да Бећировић у својој острашћености очигледно не схвата да такви потези највећу штету наносе управо БиХ, јер додатно урушавају било какву помисао о могућности заједничког живота са онима који имају деструктивне намјере према Српској и њеним грађанима.

-БиХ ће бити несрећна и неуспјешна земља, све док бошњачки представници буду живјели у заблуди да ће неко са стране санкцијама и силом уредити земљу по њиховој мјери. Нажалост, такво понашање охрабрују и поједини страни актери својим сталним мијешањем у унутрашња питањама земље коју, уз то, лицемјерно називају сувереном - указала је Цвијановићева.

Када је ријеч о Бећировићевој изјави да, како каже, због антидејтонског дјеловања санкције ЕУ према предсједнику Републике Српске Милораду Додику треба да буду пооштрене, Цвијановићева је рекла да су на Милорада Додика, прије Бећировића, насртали и много већи капиталци из политичког Сарајева, од Силајџића, преко наизглед вјечног Бакира Изетбеговића и када би човјек био малициозан рекао би да су на крају сви дошли и прошли, а Додик и даље остао.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана