Цвијановић: Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ

Срна
Цвијановић: Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа Његовој светости патријарху српском Иринеју, Светом архијерејском Синоду Српске православне цркве, Митрополији црногорско-приморској, свештенству, монаштву и свим вјерницима православне вјероисповијести поводом смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића.

- Са тугом у срцу и дубоким жаљењем примила сам тужну вијест о смрти Његовог преосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија. Митрополит Амфилохије остаће упамћен као велики просвјетитељ, обновитељ црквеног и духовног живота на подручју митрополије и великодостојник који је у најтежим временима са својим народом дијелио добро и зло. Својим дјелима, оставио је дубок траг у развоју богословске мисли и очувању православља како на овим просторима, тако и шире - истакла је предсједница Српске.

Каже да његов одлазак представља ненадокнадив губитак за Митрополију црногорско-приморску, Српску православну цркву и све њене вјернике, као и за цијели православни и хришћански свијет.

У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа, наводи се у телеграму саучешћа предсједнице Цвијановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана