Цвијановић: БиХ је угрожена од сарајевског унитаризма, а не од било каквог "великодржавља"

Срна
Цвијановић: БиХ је угрожена од сарајевског унитаризма, а не од било каквог "великодржавља"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је бошњачки члан Денис Бећировић, приликом изражавања подршке једном од кандидата на изборима у Црној Гори, изнио низ непримјерених и скандалозних порука.

"БиХ није угрожена ни од каквог 'великодржавља', како тврди Бећировић, већ од сарајевског унитаризма који је деценијама главна препрека напретку и нормализацији политичких прилика у БиХ", истакла је Цвијановићева за Срну.

Она је нагласила да својим неутемељеним и неодмјереним квалификацијама, Бећировић не угрожава само међунационалне односе у БиХ, већ и односе са државама у регији.

"Црну Гору посматрамо као сусједну земљу са којом и ентитети и заједнички ниво власти у БиХ треба да развијају најбоље могуће односе, као што је то случај и са свим другим државама у нашем окружењу", поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева 25. априла у посјети Куби

Предсједништво БиХ прихватило је данас позив предсједника Кубе Мигела Дијаза-Канела да српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић 25. априла дође у званичну посјету Куби.
Предсједништво БиХ одобрило је на сједници закључивање меморандума о разумијевању између Министарства иностраних послова у Савјету министара и Министарства иностраних послова Кубе о успостављању механизма за политичке консултације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана