Цвијановић: БиХ ће бити много боље без странаца

Срна
Цвијановић: БиХ ће бити много боље без странаца

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас да ће БиХ бити много боље уколико страни фактори пусте да се домаћи и изабрани народни представници договарају и сами процјењују шта су њихови интереси и потребе.

Цвијановићева је рекла новинарима у Бањалуци да од силних страних стручњака, који су овдје продефиловали у посљедњих 30 година, није видјела нешто добро.

-Они нас посматрају као експеримент, у којем мало-мало треба послати неког изасланика или да неко дође да нам даје одређене рецептуре за нека микро рјешења - навела је Цвијановићева.

Она је рекла да одговорно тврди да су институције у оба ентитета у БиХ веома способне да саме доносе одлуке, а које ће много боље и квалитетније доносити када буду имале потпуну аутономију да се понашају у складу са уставом и законом.

-Све до сада су биле разне експерименталне фазе - рекла је Цвијановићева, коментаришући најаве Велике Британије да ће послати војне стручњаке у БиХ ради борбе против утицаја Русије, јачања мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбједности у земљи.

Предсједник Српске констатовала је да је на овим просторима много страних стручњака, од којих, како је навела, неће стићи боља рјешења за ове просторе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана