Цвијановић: Без плаћања ПДВ-а на први стан младих брачних парова

Срна
Цвијановић: Без плаћања ПДВ-а на први стан младих брачних парова

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у Народној скупштини Републике Српске да ће Српска на плану пронаталитетних мјера и демографске политике покренути иницијативу за ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова.

“Нови приједлог, ако се договоримо, подразумијевао би ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова. То би требала бити једна од иницијатива Владе”, рекла је Цвијановићева током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Она је рекла да ће се, уз раније мјере које су дефинисане и прошириване с циљем лакшег почетка и заснивања породице, радити на одређеним бескаматним кредитима и пореским олакшицама који ће зависити од броја дјеце.

Цвијановићева је рекла да се на плану поправљања демографске слике заједнички ради са Владом Мађарске, која има позитивна искуства на том плану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана