Цвијановић: Без плаћања ПДВ-а на први стан младих брачних парова

Срна
Цвијановић: Без плаћања ПДВ-а на први стан младих брачних парова

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у Народној скупштини Републике Српске да ће Српска на плану пронаталитетних мјера и демографске политике покренути иницијативу за ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова.

“Нови приједлог, ако се договоримо, подразумијевао би ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова. То би требала бити једна од иницијатива Владе”, рекла је Цвијановићева током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Она је рекла да ће се, уз раније мјере које су дефинисане и прошириване с циљем лакшег почетка и заснивања породице, радити на одређеним бескаматним кредитима и пореским олакшицама који ће зависити од броја дјеце.

Цвијановићева је рекла да се на плану поправљања демографске слике заједнички ради са Владом Мађарске, која има позитивна искуства на том плану.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана