Цвијановић: Дјеловати у складу са потребама грађана

Срна
Цвијановић: Дјеловати у складу са потребама грађана

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да ова странка у Бањалуци има богато насљеђе, те да јој је циљ да у наредном периоду кроз разговоре види које су потребе грађана и потом крене са активностима.

Цвијановићева је, прије почетка Изборне конференције Мјесног обора странке Паприковац у Бањалуци, рекла да су конференције редовна активности у неизборној години, како би се странка спремила за изборе.

“Обављамо све оне послове које треба урадити, а то значи да се изаберу нови мјесни одбори, да бисмо ишли у избор и формирање новог градског одбора. Радимо пуном паром, обишли смо све наше мјесне заједнице, разговарамо са људима о њиховим потребама”, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је истакла да СНСД у Бањалуци има богато насљеђе, које је резултат рада странке у овом граду.

“Све што данас видимо у Бањалуци или око ње, можемо рећи да је то наш допринос развоју овог града. Оно што нас не весели јесте да то што сада, када имамо градоначелника из друге политичке опције, Бањалука стагнира, ништа се не дешава”, рекла је Цвијановићева.

Она напомиње да је ту било море празних обећања, разних спектакуларних догађаја, перформанса, али да то у суштини ни мало не значи живот ни за град ни за грађане.

“Опредијељени смо да кроз нови круг разговора видимо шта су то потребе наших грађана, те да, као што смо то и до сада радили, уђемо у неке активности”, рекла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство јер СНСД има скупштинску већину у Бањалуци, те истакла да су то људи који одговорно приступају свом послу и желе да виде шта су то додатне развојне шансе, као и раде у складу са тим.

“То што имамо градоначелника таквог каквог имамо није крива скупштинска већина, то је резултат прошлогодишњих избора и сада морамо да живимо са таквом политичком чињеницом”, рекла је Цвијановићева.

Предсједник бањалучког Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић рекао је да је циљ ове странке да створи услове за унапређење живота грађана Бањалуке, али и Републике Српске.

“Градски одбор СНСД-а Бањалука наставља са мјесним изборним конференцијама. Вечерас смо у насељу Паприковац, гдје се бирају чланови мјесних одбора, али саслушаћемо и грађане да видимо које су њихове потребе и њихови приједлози”, рекао је Ђајић.

Предсједник Мјесног одбора Паприковац Небојша Милић рекао је да је СНСД у овом бањалучком насељу увијек била водећа партија, те да ће то и остати.

“Вечерас ћемо бирати нове чланове мјесних одбора, а у наредном периоду ћемо радити пуним капацитетом, најбоље што знамо, јер Бањалуку морамо вратити без обзира на све”, рекао је Милић.

Цвијановић: Бањалука захтијева посвећеност, није заслужила играрије

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Бањалука велики ресурсни центар Српске и да захтијева велику посвећеност, те да не заслужује играрије које прави њен градоначелник Драшко Станивуковић.

Цвијановићева је истакла да су овом граду потребни озбиљни политичари, а не градоначелник који се “воза на неким тротинетима и прави какве смијурије”.

“Вечерас сам на медијима могла видјети шта он ради – стане на тротинет, возика се унаоколо и пушта неке звуке. Ако сте градоначелник, треба да се латите неког посла и да обиђете све и једну мјесну заједницу, да евидентирате шта су то потребе грађана, морате да разговарате са скупштинском већином и да видите шта су приоритети, на који начин да усвојите оно што је важно”, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Говорећи о кривичној пријави коју је Станивуковић најавио против ње због, како је рекао, говора мржње, Цвијановићева је истакла да је “њега повриједило то што је неспособан, недорастао да води овај град”.

“Немам ништа против тога да су грађани ти који треба да изаберу. Они су изабрали, али ја имам право да кажем да је градска власт апсолутно неспособна. Они живе у некој сфери играрија и не баве се ничим озбиљним у овом граду”, рекла је Цвијановићева.

Она је поновила да је Станивуковић недорастао да обавља функцију градоначелника, јер није способан, те да није тачно да је тиме увриједила Бањалучане, као што он каже, или да је то језик мржње.

“То није језик мржње, него сурова реалност у коју живимо”, истакла је Цвијановићева.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана