Чубриловић: Основни проблем у вези са изборним законом је у ФБиХ

Срна
Чубриловић: Основни проблем у вези са изборним законом је у ФБиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Демократског савеза (Демос) Недељко Чубриловић навео је да је на данашњем састанку у Сарајеву са представницима ЕУ и САД истакнуто да основни проблем са изборним законом и изборним процесом у БиХ постоји у Федерацији БиХ (ФБиХ).

Чубриловић је рекао и да међународни представници сматрају да су на корак до договора и рјешења ових проблема.

"Што се нас тиче, интерес нам је да се заштити Дом народа са представницима Срба у ФБиХ да не би били проблеми који су били до сада. То је суштинско што ће наша страна заступати", истакао је Чубриловић.

Чубриловић је рекао да је на састанку било ријечи и о општим вриједностима изборног процеса.

"Било је и сугестија да би требало учинити домаће политичаре одговорнијим при предлагању рјешења за која мислимо да би била много прихватљивија него на начин да то неко доноси ко је практично гост овдје на овом простору", рекао је Чубриловић.

Он је захвалио људима који се ангажују да ово питање уђе у нормалне процесе и процедуру, оцијенивши да овај пут има много више оптимизма да се то и догоди.

У Сарајеву је данас одржан састанак представника парламентарних странака Републике Српске са директором при Европској служби за спољне послове Ангелином Ајхорст и вишим званичником Министарства спољних послова САД-а задуженог за изборну реФорму у БиХ Метјуом Палмером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана