Чубриловић: Јединствен став из Српске о рјешавању политичких тема

Срна
Foto: РТРС

МРАКОВИЦА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас да је прошло вријеме наметања и да владајућа коалиција из Републике Српске наступа са приједлогом за унутарстраначки дијалог за рјешавање политичких тема и питања унутар БиХ.

"До сада је то увијек био позив. Ту подразумијевам промјену Устава БиХ и свега онога што значи реалан живот на овом простору. До сада је увијек било да нас неко позива са идејом или припремљеним приједлогом о чему треба да се неко изјасни", рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре након састанка владајуће коалиције на Мраковици.

Он је оцијенио да је сусрет био конструктиван, истакавши да је прошло вријеме наметања, те да је данас разговарано о више тема.

"Доста времена је потрошено о економским темама. Предсједник Владе нас је упознао са показатељима који су ту", рекао је Чубриловић и додао да су ту редовност исплата, као и тежња да се направи више.

Он је рекао да је чињеница да Република Српска успјешно тргује својим обвезницама на свјетским берзама.

"То треба да улије нову наду и нову жељу за још бољим и ангажованијим радом на свим проблемима и пословима који стоје пред нама", поручио је Чубриловић.

Он је рекао да ће Народна скупштина Републике Српске на сједници, наредне седмице, разматрати и дати став о темама о којима је данас на састанку разговарано.

"Надам се јединствен став, али уколико и не буде такав, он има чврсту подршку, двотрећинску подршку унутар Народне скупштине Републике Српске. Прошло је вријеме наметања и прозивања институција и прозивања Републике Српске за нешто за шта нису одговорни", рекао је Чубриловић.

Повеље неће бити враћене, Инцко потцјењује представнике Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да повеље заслужним за стварање Српске неће бити враћене и да је високи представник Валентин Инцко писмом које је упутио показао потцјенивачки однос према Народној скупштини и представницима Републике Српске.

"Високи представник мора да види друге начине. Не можемо на тај начин комуницирати. То је један потцјенивачки однос и високи представник је упутио писмо на погрешну адресу", рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре након састанка владајуће коалиције на Мраковици.

Он је навео да је данас из свих порука представника политичких партија и шефова клубова у Народној скупштини Републике Српске чуо да је такав вид сарадње неприхватљив.

Чубриловић је рекао да ће то бити једна од тема сједнице Народне скупштине Републике Српске која ће бити одржана наредне седмице.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана