Чубриловић: Измјенама закона о превозу и до позитивног пословног окружења

Срна
Чубриловић: Измјенама закона о превозу и до позитивног пословног окружења

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да се Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Српске прописују општи услови које су обавезна да испуњавају лица која управљају моторним возилима.

Чубриловић је појаснио да се овај акт доноси и ради потпунијег и прецизнијег прописивања појединих одредаба и лакшег тумачења и примјене у пракси, као и усклађивања законодавства у овој области са релевантним директивама ЕУ.

“Овај приједлог закона позитивно ће утицати и на пословно окружење. Прописана су и ограничења у вршењу јавног превоза, те се очекује да ће предложеним измјенама Закона утицати на повећање конкурентности регистрованих превозника и успостављању тржишта превоза у друмском саобраћају”, навео је Чубриловић образлажући приједлог овог акта у Народној скупштини.

У образложењу наведеног акта се наводи да је посебна пажња посвећена несметаном одвијању дјелатности превоза у друмском превозу, дефинисању појмова и израза на недвосмислен и јасан начин, јасније и прецизније идентификованим нелегалним превозом лица, те предузимању одговарајућих управних мјера и санкција, обезбјеђењу једнаких тржишних услова за вршење превоза у друмском саобраћају за све превознике.

“Као и доступности јавног превоза у друмском саобраћају свим корисницима под једнаким условима, те вршењу превоза у друмском саобраћају на начин којим се обезбјеђује максимална безбједност путника, као и редовност превоза”, наведено је у образложењу.

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић закључио је засједање које ће бити настављено сутра посланичком расправом о приједлогу овог закона.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пчеларству и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске.

Наставак пете посебне сједнице заказан је за 10.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана