Чубриловић: ДЕМОС спреман за изборе

Срна
Чубриловић: ДЕМОС спреман за изборе

БАЊАЛУКА - Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић потврдио је да је та странка ЦИК-у БиХ пријавила самосталне одборничке листе за 57 локалних заједница у Републици Српској и кандидате за начелника у осам општина.

- Успјешно смо завршили неопходне припреме и за кратко вријеме прикупили око 12 хиљада потписа подршке учешћу ДЕМОС-а на локалним изборима - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да очекује да ДЕМОС освоји од 70 до 80 одборничких мјеста у локалним скупштинама и да у три-четири општине побиједе кандидати те странке за начелнике.

- Наш заједнички кандидат за градоначелника Бањалуке је Игор Радојичић, који је оправдао указано повјерење и показао да веома успјешно води Град. Увјерени смо да ће Радојичић и наредне четири године бити на челу града и да ћемо заједно чинити будућу скупштинску већину - нагласио је Чубриловић.
Он је напоменуо да ће ДЕМОС у оним општинама у којима нема свог кандидата за начелника, подржати кандидата којег предложи СНСД, док ће у неким општинама ДЕМОС и СНСД имати заједничке кандидате.

- Такође, очекујемо да побиједе и кандидати наших коалиционих партнера за градоначелнике у другим општинама и градовима Републике Српске, у којима имају подршку ДЕМОС-а - нагласио је лидер ДЕМОС-а.

Он је потврдио да ће ова партија подржати и заједничког кандидата странака из Републике Српске за начелника Сребренице.

- Нама у ДЕМОС-у највише одговара да избори буду одржани у октобру, како је и одређено законом - истакао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана