Чубриловић: Било је разлога за заступање виталног интереса Српске

Срна
Чубриловић: Било је разлога за заступање виталног интереса Српске

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је било разлога да се на данашњој сједници парламента заступају витални интереси за Републику Српску, њене грађане, али и за БиХ како би она законито функционисала.

- Ова сједница у том смислу је оправдала своје засједање и свој рад - изјавио је Чубриловић новинарима након посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је рекао да парламент Републике Српске није имао двотрећинске већине на тачкама на којима је требало и које су биле приједлог српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

- Судбина свих тачака које су биле на Предсједништву БиХ јесте да ће оне ући као важеће донесене одлуке. Овдје се показало и да Република Српска учествује у томе кроз рад Народне скупштине Републике Српске - навео је Чубриловић.

Чубриловић је демантовао тврдње опозиције да посебна сједница Народне скупштине Републике Српске није заказана онако како треба и да се нешто жељело урадити мимо Пословника, истичући да је процедура у потпуности испоштована.

- Пословником је јасно дефинисано како се заказују посебне сједнице парламента Републике Српске и како се одређује њихов дневни ред - додао је Чубриловић.

Говорећи о раду данашње сједнице Народне скупштине, Чубриловић је рекао да је сједница попримила нежељени ток, тако што су посланици бјежали од теме засједања.

- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у уводном излагању јасно је образложио зашто се ове теме налазе на дневном реду - истакао је Чубриловић.

Он је рекао да су опозициони посланици на сваки начин намјеравали да скрену ток сједнице са тема дневног реда с циљем да напусте засједање, да не дођу на гласање и да не прихвате одговорност у смислу доношења одлука.

Народна скупштина Републике Српске није потврдила повреду виталног интереса Републике Српске када је ријеч о више закључака и одлука Предсједништва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана