Црногорски медији: Ђукановић најавио да ће потписати Закон о слободи вјероисповијести

Срна
Црногорски медији: Ђукановић најавио да ће потписати Закон о слободи вјероисповијести

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић најавио је да ће потписати законе када их парламент поново усвоји, али није искључио могућност да ће ДПС пред Уставним судом покренути питање уставности Закона о слободи вјероисповијести, јавила је Телевизија Вијести.

Према незваничним сазнањима те телевизије, Ђукановић  је на састанку државног врха рекао да ће законе потписати када их Скупштина поново усвоји 20. јануара.

За нешто више од мјесец дана од почетка кохабитације у Црној Гори, Ђукановић  је стопирао неке врло важне потезе владе - од непотписивања више закона међу којима су и измјене Закона о слободи вјероисповијести, одбио је захтјев Владе да опозове седам амбасадора као и смјене челних људи Војске Црне Горе.

Када је ријеч о смјенама у војсци, договорено је да то питање мора бити ријешено дијалогом, односно, да се прије свега, испоштује протокол, тако што ће се на ту тему разговарати на сједници Савјета за одбрану и безбједност.

На ту тему, Влада и предсједник требало би да даље разговарају и да се договарају, а не да било ко доноси самостално одлуке.

Црногорски државни врх је на данашњем састанку одржаном на иницијативу премијера Здравка Кривокапића, разговарао о питањима која су, како је саопштено, важна и за власт и за опозицију, као и за грађане Црне Горе.

У заједничком саопштењу достављеном медијима се наводи да су Кривокапић, предсједник Мило Ђукановић, предсједник парламента Алекса Бечић и потпредсједник владе Дритан Абазовић констатовали да без развоја институција нема демократског и економског напретка земље.

Разговарано је, наводи се, и о питањима која су била предмет неразумевања у првим етапама функционисања кохабитације.

“Исказана је спремност да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације, који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности”, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана