Црногорске комите позивају на договор о рушењу власти

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Незадовољни подршком и разумијевањем међународне заједнице за, како наводе, оправдани бунт у Црној Гори и најавом митрополита Јоаникија о градњи капеле на Ловћењу и увођења вјеронауке у школама, Патриотски комитски савез (ПКС) позвао је данас све партије, интерелтуалну елиту, представнике мањинских народа на “црногорски договор” о рушењу актуелне власти и расписивање парламентарних избора.

ИЗ ПКС су саопштили да би тим “црногорким договором” требало да се забораве све досадашње несугласице - до окончања рушења, како су навели, однарођене власти.

Из ПКС, иначе блиском шефу црногорске државе Милу Ђукановићу, су позвали грађане, сва удружења и дијаспору, да у својим срединама “јавно подрже право Црне Горе да у 21. вијеку буде секуларна и грађанска држава свих”.

“Позивамо грађане да подрже сваки црногорски договор и да заједно допринесемо расписивању ванредних парламентарних избора, као крајњег циља, на којима би поразили ове националистичке и асимилаторске снаге, које Црну Гору гурају у пропаст, и то не само у националном, већ и сваком другом смислу - егзистенцијалном, здравственом, социјалном, образовном, културном”, наводи се у саопштењу.

“Међународна заједница, посебно Европска унија, не даје довољно подршке борби за универзална људска и грађанска права, посебно право на слободу вјероисповијести националних Црногораца, нити у довољној мјери разумије оправдани бунт у држави”, наводи се у саопштењу достављеном медијима, послије сједнице предсједништва овог покрета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана