Црнадак: Сада је сва политичка одговорност на Додику

Агенције
Црнадак: Сада је сва политичка одговорност на Додику

Бањалука - Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак оцијенио је данас да је велики терет сада на члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, јер ће сва политичка одговорност бити на њему у случају лошег развоја догађаја с Трговском Гором, мостом код Градишке, границом и другим питањима везаним за Хрватску, након што јој је Република Српска, како каже, учинила огромну услугу.

Што се тиче посебне сједнице Народне скупштине РС и подршке Додиковом вету, ради се, каже Црнадак, о једном од најважнијих заштитних уставних механизама који Република Српска има, и који јој у оквиру БиХ даје огромну снагу.

Остаје да се види, додаје, да ли се ту заиста радило о виталном интересу РС.

“Да ли је искориштен на прави начин, да ли се заиста радило о виталном интересу Републике Српске, видјет ћемо. Само да не буде као у оној причи када је дјечак у селу три пута узвикивао 'пожар' иако га није било, а онда четврти пут кад је стварно био, нико од мјештана није изашао и село је изгорило”, додао је Црнадак.

Упутио је честитке новом министру вањских и европских послова Хрватске Гордану Грлићу-Радману и нада се да ће се ускоро срести и остварити добру сарадњу с циљем што бољих међусобних односа и што снажније подршке БиХ на европском путу.

Народна скупштина Републике Српске је 18. јула на Петој посебној сједници двотрећинском већином потврдила изјаву члана Предсједништва Босне и Херцеговине из Републике Српске, по којој је Закључак о прихватању Званичног става Босне и Херцеговине у вези са наставком изградње моста Комарна – Пељешац, а који је донесен без консензуса на 4. редовној сједници Предсједништва Босне и Херцеговине одржаној 16. јула 2019. године, веома штетан по виталне интересе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана