Црнадак: Петиција је подршка СНСД-у, ко год је не потпише урадио је велику ствар за Српску

Агенције
Црнадак: Петиција је подршка СНСД-у, ко год је не потпише урадио је велику ствар за Српску

БАЊАЛУКА - Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак рекао је, коментаришући одлуку високог представника у БиХ Валентина Инзка да наметне закон о забрани негирања геноцида као и потез српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да покрене потписивање петиције о неприхватању ове одлуке, да Република Српска мора утврдити одговор хладне главе и да је Додикова петиција лаж.

За Инцкову одлуку је казао да је бесмислена и непотребна те да "погодује само оним странкама којима одговарају конфликти, попут СНСД-а и СДА".

Као доказ за те тврдње наводи то што су након одлуке главне теме поново геноцид, раздруживање, угроженост и слично.

-Ликовање из Сарајева је потпуно промашено, јер Инцкова одлука не може угрозити српски народ и Републику Српску, зато што то њен народ неће дозволити и зато што су Републику Српску међународно признали свјетски центри моћи. Због тога се одговор Републике Српске треба утврдити "хладне главе" и он не смије Републику Српску увести у нове ризике и изолацију. Не смије се ниједна одлука донијети по принципу "урадићемо то па шта буде" и не смије се због реакције на Инцка Република Српска повести путем мрака, сукоба и самоизолације - навео је он.

Наглашава да је петиција против Инцкове одлуке коју је покренуо Додик "ноторна глупост".

-Свако ко је не потпише урадит ће велику ствар за Републику Српску, јер ће се на тај начин супротставити наставку пљачкања и приватизације институција СНСД-ове коалиције. Подршка овој петицији није подршка Српској, него само политици СНСД-а - наводи Црнадак.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана