Црнадак: Очекивао сам да избори у Добоју буду поништени

Срна
Црнадак: Очекивао сам да избори у Добоју буду поништени

ДОБОЈ - Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак поручио је да прихавата одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да се у Добоју понове избори на 89 бирачких мјеста од укупно 106, због, како тврди, уочених изборних нерегуларности, те да је очекивао да они буду поништени.

Црнадак очекује да ће резултати на поновљеним изборима у Добоју “бити далеко другачији и да ће ПДП имати мјесто одборника у Скупштини града Добоја”.

“Ово је изузетно храбра одлука коју је донио ЦИК”, рекао је Црнадак новинарима прије данашњег састанка са руководствима ПДП-а из Добоја, Теслића, Модриче и Дервенте.

Предсједник Савјета младих ПДП-а Стефан Гаврић указао је да су током изборног процеса у Добоју “извршене бројне неправилности и да је одлука ЦИК-а предуслов за демократију”.

Предсједник добојског ПДП-а Слободан Васиљевић најавио је да ће комплетна инфраструктура ПДП-а бити у функцији спровођења поновљених избора у Добоју.

Он је додао да је забринут што ће “у њима и даље учествовати фиктивни политички субјекти, којих је 67 од укупно 85”.

Члан Главног одбора ПДП-а Оливера Недић очекује да ће на поновљеним изборима ова странка у јачем капацитету утицати на доношње одлука у локалном парламенту, које су од важности за овај град.

Централна изборна комисија БиХ је у четвртак, 21. јануара, донијела одлуку о поништавању избора у Сребреници и Добоју, који су одржани 15. новембра.

ЦИК је донио одлуку о поништавању избора на 26 редовних бирачких мјеста и два бирачка мјеста у одсуству у Основној изборној јединици Сребреница за ниво начелника и Скупштине општине.

Избори су поништени и на 89 редовних бирачких мјеста у Основној изборној јединици Добој за ниво градоначелника и Скупштине града.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета “Бањалука зове” и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду, који је достављен ЦИК-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана