Човић: Слиједи оштар заокрет, можда и разлаз

Срна
Човић: Слиједи оштар заокрет, можда и разлаз

Мостар - Предсједник Хрватског народног сабора /ХНС/ Драган Човић изјавио је данас у Мостару да слиједи оштар заокрет хрватске политике у БиХ у односима са коалиционим партнерима, јер овакво стање не одговара никоме, а посебно не Хрватима.

"Они који праве блокаде у функционисању да би се производила криза, с наше стране неће више имати подршку. Мораћемо да направимо врло оштар заокрет, јер овакво стање не одговара никоме, а најмање Хрватима као најмалобројнијем народу", рекао је Човић на конференцији за новинаре у Мостару у току засједања Предсједништва ХНС-а.

Одговарајући на питање новинара шта значи заокрет, Човић је појаснио да ће коалициони партнери морати да почну да раде на договорима и неке ствари убрзају или ће се разићи.

"Оштар заокрет значи да се неће моћи развлачити са изборним законодавством као што смо то радили годину пред изборе. То, ево, радимо и седам мјесеци ове године. Догодине су избори, желимо и изборе у Мостару и ове године морамо имати изборно законодавство. Партнери са којима смо се опредијелили правити власт на нивоу кантона, ентитета, БиХ мораће разумјети - или ћемо кренути заједно радити или не могу више рачунати на та партнерства", рекао је Човић.

Он је најавио да ће ХНС у наредних седам до 10 дана донијети стратегију дјеловања по свим важним питањима.

Човић је навео да су двије странке заледиле свој статус у ХНС-у, али ће ХНС и даље наставити да дјелује на принципима јединства и јасно износити хрватски политички став.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана