Човић, Пленковић: Консензусом до рјешавања изборног законодавства

Срна
Човић, Пленковић: Консензусом до рјешавања изборног законодавства

МОСТАР - Предсједник Владе Хрватске Андреј Пленковић у разговору са замјеником предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Драганом Човићем изразио је подршку постизању консензуса свих политичких странака и институција о рјешавању изборног законодавства и ограничених уставних реформи у БиХ које ће усмјерити европску будућност и реформски пут БиХ.

Пленковић је током данашњег састанка у Загребу подсјетио да је легитимно представљање конститутивних народа уграђено у Дејтонски мировни споразум и саставни је дио дио Устава БиХ, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Човић, који је предсједник ХДЗ-а БиХ, нагласио је да уз подршку и медијацију међународних представника и организација, политички актери у БиХ треба сами да изнађу рјешење на трагу Споразума о начелима измјена и допуна Изборног закона потписаног у јуну 2020. године у Мостару.

На радном састанку разговарано је и о актуалностима које се тичу Хрватске и БиХ, у контексту свих изазова које обје земље имају у борби против пандемије вируса корона и процесу имунизације, актуалностима на нивоу ЕУ, као и конкретној привредној и економској сарадњи двије земље у билатералним, регионалним и европским оквирима, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана