Човић: Оптимиста сам, у првој половини 2021. имаћемо измјене Изборног закона

ГС
Човић: Оптимиста сам, у првој половини 2021. имаћемо измјене Изборног закона

МОСТАР - Оптимистичан сам и вјерујем да ћемо у првој половини наредне године имати измјене Изборног закона БиХ, које ће гарантовати легитимно представљање свих конститутивних народа, најавио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић након што су се представници ове странке састали данас у Мостару са делегацијом Владе Републике Хрватске.

Делегацију Хрватске представљали су министар регионалнога развоја Наташа Трамишак и министар иностраних и европских послова Гордан Грлић Радман, а њихов домаћин Човић послије састанка је рекао да су гости упознати са свим што тренутно ради ХДЗ БиХ те се осврнуо и на недавне изјаве поводом 25. годишњице Дејтонског мировног споразума.

- Имамо и даље различите ставове, али трагамо за рјешењима. Трагамо, уствари, за обликовањем устава на трагу преласка из дејтонске у европску фазу. Немамо у овом тренутку довољно квалитета у парламентарној расправи, а подсјећам и како нам је за промјене потребна двотрећинска већина- најавио је Човић, пренио је портал Кликс.

Томишак је исказала велику подршку ХДЗ-у БиХ, казавши да су два ХДЗ-а јединствена у свему у Мостару, као и у осталим градовима БиХ.

Грлић Радман је поздравио напоре по питању привредне и прекограничне сарадњу Хрватске и БиХ, напомињући како чести доласци хрватских званичника у БиХ потврђују потпуну посвећеност Хрватима у БиХ и БиХ уоппште.

- БиХ гледамо као стабилну цјелину с хармоничним односима народа. Избори у Мостару су добра вијест након 12 година. Поздравили смо договор лидера бошњачког и хрватског народа из јуна, уз наду да ће се након Мостара посљедично измијенити и Изборни закон БиХ - казао је Грлић Радман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана