Човић: Инцко је уназадио све пројекте у БиХ

ГС
Човић: Инцко је уназадио све пројекте у БиХ

САРАЈЕВО - Лидер ХДЗ-а и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламента БиХ Драган Човић рекао је данас да је дојучерашњи високи представник у БиХ Валентин Инцко „значајно уназадио све пројекте у БиХ“.

Човић је на данашњој конференцији за медије, одговарајући на новинарско питање, рекао да нема ништа казати о Инцку.

-Валентин је у БиХ дошао као пријатељ, бојим се да одлази као неко ко је значајно уназадио све пројекте у БиХ. Мислим да задњих година дјелује с једне платформе‚ неке политике која није политика БиХ - рекао је Човић, додајући да то нема везе са посљедњом одлуком коју је наметнуо.

Очекује да ће са новим високим представником Кристијаном Шмитом бити врло добра сарадња.

-Очекујем да власт у БиХ преузме одговорност за посао. Пријатељи нам помажу да се стабилиззхемо, али ми морамо преузети одговорност. Волио бих да пријатељи извана на сличан начин размишљају - рекао је Човић, преноси портал Кликс.

Током данашњег обраћања Човић је рекао да је чињеница“ да водимо расправе које се тичу времена рата и сличних тема, а у други план се стављају евроатлантски пут земље, односно Изборни закон који смо требали увелико привести крају“.

-Из ХДЗ-а и ХНС-а смо рекли да настављамо тражити рјешења како да профункцонише овај простор да не бисмо ушли у још дубљу кризу а назнаке такве кризе чујемо сваки дан - рекао је Човић.

Нагласио је да је данас имао неколико састанака са међународним и домаћим званичницима, који су били врло продуктивни.

Између осталих, Човић је јутрос са шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером разговарао о изборној реформи у земљи.
Човић је на „Твитеру“ написао да је састанак услиједио након што је синоћ присуствовао свечаности спајања Пељешког моста.
-Поновили смо кључне кораке за европски пут БиХ. Изборни закон, који ће омогућити и заштитити равноправност и стабилне политичке околности остаје приоритетан задатак - навео је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана