Човић: ЦИК БиХ кривац за изборне крађе у Мостару

Срна
Човић: ЦИК БиХ кривац за изборне крађе у Мостару

МОСТАР - Лидер ХДЗ БиХ Драган Човић окривио је Централну изборну комисију /ЦИК/ БиХ за изборне крађе у Мостару, промјене у броју мандата и све реалније најаве о понављању бројања свих листића.

“За мене је ЦИК нелегалан и ја од почетка, од када су именовани имам такав став о њима. Они су и на изборима 15. новембра направили неколико преседана гдје су калкулантски доносили одлуке, попут Травника и грађани не могу имати повјерење у такву институцију”, рекао је Човић.

Он је навео да је тражио да се избори у Мостару одрже под надзором међународне заједнице, да се ту окончају, да се листићи нигдје не смију носити, али се онда на дан избора деси да се контаминира цијели процес.

Човић је поручио да ће ХДЗ правити власт са онима са којима могу постићи двотрећинску већину, те је додао да је приједлог ХДЗ-а БиХ Марио Кордић накомпетентнији за позицију градоначелника.

На питање да ли жели трећи ентитет, Човић је одговарио како би га до сада имао да га је желио и заговарао.

Он је рекао и како са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем разговара као са највећим пријатељем.

“Са Милорадом Додиком годишње сједнем три пута, а са Изетбеговићем 23 пута. Али када сједнем са Додиком то је тема, а када сам са Изетбеговићем то никога не интересује. Логично је да са Изетбеговићем причам о свему, па ево и прије три четири дана смо причали”, рекао је Човић за портал “Кликс”.

Он је навео и да не вјерује у грађанску БиХ какву жели СДА, јер је то унитаризам.

“То је држава која ће се распасти, то је држава која нема будућност. Грађански концепт у БиХ се не може осмишљати као у неким другим државама ЕУ. Што се мене тиче, БиХ ће се морати градити у некој комбинацији грађанског и колективног”, истакао је Човић. /крај/сђп

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана