Ћосић: Како приступити НАТО-у послије зла које је нанио Србима?

Срна
Ћосић: Како приступити НАТО-у послије зла које је нанио Србима?

БРАТУНАЦ - Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да су Срби једини народ који је два пута бомбардовала Нато алијанса и упитао како приступити том савезу након свег зла који је нанио српском народу.

Ћосић је на трибини, коју је у Братунцу вечерас организовало Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске поводом 22 године од НАТО бомбардовања Србије и 26 година од бомбардовања Републике Српске, истакао да се не смије заборавити три хиљаде српских жртава и 130 милијарди долара штете коју је НАТО починио Србији.

"А не смије се заборавити да је НАТО инсценирао злочине на сарајевским Маркалама и Рачку на Косову да би бомбардовао српски народ и оваква подсјећања треба организовати посебно за младе нараштаје", поручио је Ћосић.

Ћосић је рекао да "Источна алтернатива" стално подсјећа и опомиње на оно што се српском народу догађало и што се не смије заборавити.

"И вечерашње подсјећање на Нато бомбардовање изазива сјећање на стравичне злочине и жртве које је НАТО нанио српском народу у Републици Српској 1995. године и у Србији 1999. године. Срби су једини народ који је два пута бомбардовала та алијанса и како приступити том савезу након свег зла који је нанио нашем народу", упитао је Ћосић.

Он је истакао да се још осјећају посљедице од НАТО бомби са осиромашеним уранијумом по здравље људи, посебно међу бившим становницима Хаџића који су преселили у Братунац, али и садашњем становништву те сарајевске општине.

Предсједник "Источне алтернативе" Војин Павловић рекао је да је данашњи дан симбол страдања српске дјеце од НАТО злочинаца, јер је 17. априла 1999. године убијена трогодишња Милица Ракић из Батајнице агресорским бомбама баченим на Београд.

Павловић је навео да је од НАТО бомби страдало 89 дјеце у Србији.

"Желимо да одамо почаст невиним жртвама НАТО агресије и да опоменемо српску јавност и младе нараштаје да се то никада не смије заборавити и да то мора бити опомена да Срби никада не треба да приступе НАТО-у јер је кроз дугу историју српском народу једини искрени пријатељ у свијету била Русија", поручио је Павловић.

Предсједник Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" у Републици Српској Мирко Благојевић рекао је да се мора подсјећати на злочине почињене над српским народом и да се мора увијек бити будно јер је и данас сложена ситуација и Република Српска је под сталним притиском политичког Сарајева и дијела међународне заједнице, а и Србија због Космета.

Благојевић је поручио да треба преносити на младе какви су злочини почињени над српским народом и да се они никада не смију заборавити.

Након обраћања и подсјећања на страдања од Нато бомбардовања приказан је и докуменатрни филм о тим страдањима.

Трибина је одржана уз поштовање епидемиолошких мјера и са ограниченим бројем учесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана