Чолак: Због незаконито изабраних чланова ЦИК-а све њихове одлуке упитне

Срна
Чолак: Због незаконито изабраних чланова ЦИК-а све њихове одлуке упитне

САРАЈЕВО- Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Бариша Чолак оцијенио је да су чланови Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) изабрани на незаконит начин због чега се у питање доводе све њихове одлуке, па и одгађање избора.

-Ту је повријеђено низ законских прописа. Шта је са оним који су се пријавили или су се хтјели пријавити на расписане изборе, гдје је њихово право? Јесу ли они дискриминисани или нису? - рекао је Чолак новинарима у Сарајеву.

Он је објаснио да према Изборном закону није могуће помијерати изборе који нису спроведени, те да је могуће једино помјерити изборе који нису одржани на једном бирачком мјесту и то на најмање седам, а највише 30 дана.

Чолак је рекао да је жалосно да на рачуну Централне банке БиХ "лежи" 330 милиона евра које је дозначио Међународни монетарни фоонд (ММФ), а да се БиХ бори са економском кризом проузрокованом епидемијом вируса корона.

- Постоји веома прецизан споразум о расподјели тог новца и сад се то доводи у питање. Знамо ко то ради, али ја не могу проникнути зашто се то ради. Сулудо је тврдити да су сад проблем кантони, као да они већ нису у уставно-правном систему БиХ - закључио је Чолак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана