ЦИН: Нешић није пријавио некретнине у Србији

ГС
ЦИН: Нешић није пријавио некретнине у Србији

САРАЈЕВО - Ненад Нешић, министар безбједности БиХ, иако је имао законску обавезу, у изјави о имовинском стању коју је попунио прије преузимања министарске позиције, није пријавио стан и кућу у Новом Саду које има са супругом Мајом.

Пише то Центар за истраживачко новинарство (ЦИН), чијој новинарки је Нешић, а који је и лидер ДНС-а, рекао да је контактирао Савјет министара БиХ и да му је речено да се имовина супружника не пријављује.

"У упитнику нигдје не пише 'имовина брачна', него пише имовина која се води на вама", рекао је Нешић, а након што му је новинарка прочитала прописе, он је прекинуо телефонску везу.

Како се додаје, непријављени стан од 98 квадрата смјештен је у ужем центру Новог Сада, док се кућа од 177 квадрата налази у мирном насељу са друге стране Дунава, близу Петроварадинске тврђаве.

Нешић је, додаје се, у обрасцу изјаве написао да има два стана од 182 и 164 квадрата те двије гараже од по 13 квадрата у Тивту у Црној Гори. Пријавио је и земљиште у Новом Сарајеву и у Источном Сарајеву. Навео је да је власник трговачке фирме "Н-гроуп" у којој је директорица његова супруга.

Такође, Нешић је навео и да је директор фирме "Н траде" која је у власништву његовог брата Предрага. Додао је да је брат директор фирме "Енергоинвест-аутоматика" која се бави изнајмљивањем машина и опреме. Отац Раде је власник трговачке фирме "Дар-Цомпанy".

Ово није први пут да Нешић заборавља пријавити све што има. Крајем 2021. године новинари ЦИН-а су пронашли да је Нешић прећутао да има фирму "Н-гроуп" коју је основао 2016. године, а није је пријавио у имовинском картону који је доставио Централној изборној комисији 2018. године након што је изабран за посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана