ЦИК: За федерални Дом народа треба изабрати два делегата српског народа

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је утврдила да за Дом народа Парламента Федерације БиХ из Унско-санског кантона треба изабрати још два делегата из српског народа, а из Зеничко-добојског један делегат из реда осталих.

Према утврђеним резултатима у Дом народа Парламента ФБиХ из Унско-санксог кантона изабрани су Бошњаци Азхар Сејарић, Мехмед Махмић и Емир Даутовић, Хрватица Тања Шантић, Србин Младен Лонић, а из реда осталих Сенита Хандукић.

"Имајући у виду да Скупштина Унско-санског кантона нема довољно изабраних делегата из реда српског народа, попуна преостала два мандата вршиће се у складу са чланом 10.16 Изборног закона БиХ", наводи се у саопштењу ЦИК-а.

На основу извјештаја о проведеним посредним изборима, ЦИК је утврдио резултате посредних избора за Дом народа Парламента ФБиХ из Зеничко-добојског кантона.

Према утврђеним резултатима у Дом народа Парламента ФБиХ из Зеничко-добојског кантона изабрани су Бошњаци Фахрудин Чолаковић, Мирнес Башић, Амра Бабић и Алмина Сивић, Хрвати Марина Мујкановић и Иво Тадић, а од Срба изабрани су Младен Симић и Горан Булалић.

Имајући у виду да Скупштина Зеничко-добојског кантона нема изабраних делегата из реда осталих, попуна једног мандат вршиће се у складу са чланом 10.16 Изборног закона БиХ.

ЦИК је на основу резултата проведених посредних избора за делегате у Дом народа Парламента ФБиХ из Кантона Сарајево утврдио да три кандидатске листе из реда осталих имају идентичан количник /1,00/ за додјелу другог мандата.

На основу резултата проведених посредних избора за делегате у Дому народа у ФБиХ из Ливањског кантона утврђено је да двије кандидатске листе из реда бошњачког народа такође имају идентичан количник /два/, те ће се у складу са Изборним законом избор вршити жријебом.

Жријеб ће бити обављен сутра у 11.00 часова у ЦИК-у. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана